Luffarbrev nr. 1: Vi är i Järna. Något om väktare och poliser.

Nu har jag och Titti kommit till Järna, där vi sov över en natt på en skola. Vi tvingades vakna kvart före åtta p.g.a. att skolan började för eleverna, lärarna väckte oss och sa att barnen kunde bli rädda när de såg oss sova där (vilket jag betvivlar. De blir kanske lite förvånade och konfunderade, men knappast rädda). En skolpojke, ungefär 8-10 år gammal, kom förbi oss, och sa "Ni får inte sova på vår skola!". Då tänkte jag att han nog inte hade sagt så om det inte vore för dom vuxnas värderingar som tutats i honom, det båstänkande, det ghettotänkande som säger att allt ska vara i sitt eget bås, ingen sammanblandning får ske. 
 
I Södertälje hade vi svårt för att hitta sovplats, då det ställe vi sovit på i Södertälje tidigare, ett dagis, hade en skylt på ingången att "obehöriga äger ej tillträde". Det var första gången vi såg en sådan skylt på ett dagis, vi har annars senaste sommar sovit många gånger på dagisarnas gårdar i olika städer, det har varit ett ganska väktarfritt ställe. Men nu har reglerna stramats åt, nu ser det ut som om dagisarna har stängt sitt hjärta för oss. Väktarna är våra värsta fiender på luffen, de kommer ofta och hindrar oss från att sova på olika ställen, gör livet surt för oss luffare. Väktarnas välde verkar ha utökats. 
 
Jag tror även att väktare och poliser är de hemlösas värsta fiender i olika städer. De har inte mycket barmhärtighet med hemlösa, och jag har hört att det är ännu värre i USA. Poliser och väktare (och militären) är grogrund för all slags fascism, och är de samhällsgrupper som mest liknar fascister i vårt land. Det är dessa som även gör livet surt för invandrare, och ofta stänger in dom på "migrationsverk" (läs "fängelser för invandrare") för att vänta på asyl eller utvisning. Och det är polisen som i sista hand utverkar utvisningen ur landet, som vaktar på invandrarna att de utvisas. Jag har inte mycket sympati för väktare och polis på grund av detta, dessa som leker med andras förtivlade öden som om de vore bollar att sparka hit och dit. Nej, låt oss öppna gränserna, riva murarna och vara en enda värld där vi tar hand om varann i solidaritet, istället för att bolla varandra hit och dit mellan länder. 
 
(Har du tänkt på att det om Rakhmat Akilov, som utförde terrordådet i Stockholm den 7 April, hade beslutats att han skulle utvisas ur landet? Utvisningspolitiken föder hat hos invandrarna, och det är snarare mer så att det är utvisningarna som leder till terrordåd, än det att det kommer militanta islamister till Sverige. Och är det inte ofta murarna i västvärlden, allt förtryck och all lyx och rikedom på andras bekostnad, som föder militant islamism? Tolerans, folkbildning, givmildhet och solidaritet med allt svagt, utstött och fattigt är det som lindrar all fanatism) 
 
Jag hatar t.o.m. poliskåren och väktarkåren mer än prästerskapet, och tror de gör mer skada än de sistnämnda. Visserligen gör polisen många nyttiga saker också, men de sanktionerar mycket förtryck, och de skall alltid försvara status quo och stå i vägen för förändringar och revolutioner i samhället. De är en reaktionär kraft. Jag tror faktiskt att de gör mer skada än nytta. De är regeringens och riksdagens marionetter, de saknar ofta eget samvete, saknar ofta egen moral som står självständig gentemot regering och riksdag. De bara lyder blint order, som militären. Vad blir det för ett samhälle om vi bara blint lyder order, utan att tänka efter om det vi gör är rätt eller fel? Det är grogrunden för fascism och ledardyrkan. Något är inte rätt bara för att regering och riksdag säger det, bara för att något står i lagen. Långt därifrån. Vi måste alltid pröva allt inför vårt eget samvetes domstol, och vara trogen vårt eget samvete.  

Kommentarer
Postat av: Einar

Hej Lars!

Vilken oerhörd naivitet du uppvisar i ditt tänkande. Att det skulle vara utvisningsbesluteten som står bakom den fanatiska islamismen. Det är verkligen en absurd tanke. Så är det svenska utvisningsbeslut som är den enade faktorn bakom fanatisk islamism i Storbritanien, Frankrike, Belgien, Syrien, Ryssland, Irak, USA, ... listan på drabbade länder kan göras lång? Naturligtvis inte! Ligger det inte närmare till hands att härleda den fanatiska islamismen till den gemensamma ideologin, islamismen. Det har islamisterna gemensamt i alla de här uppräknade länderna. För den som vill läsa mer om detta rekommenderar jag Eddie/Mohammed Omars Facebook-sida. Där finns kunniga och klarläggande inlägg i denna fråga från en före detta muslim.

2017-05-30 @ 14:19:39
Postat av: Einar

Hej Lars!

Om man skulle öppna gränserna, som du föreslår, så skulle det omöjliggöra den fria vandring som ni nu företar. Öppna gränser skulle skapa en enorm kaos i Sverige och förmodligen få hela samhällssystemet att braka samman. De som först skulle drabbas av detta är de svaga grupper, till exempel hemlösa, som du säger dig vilja värna. Jag tror att väktare, med utökade befogenheter, skulle mångdubblas, för att förhindra en total kollaps. Förmodligen skulle vi få en situation som i Irak, med nästan dagliga bombdåd med 100-tals döda, och rigida säkerhetskontroller och paramilitära styrkor. Det är inget samhälle jag vill ha. Det är de länder med högst invandring, av muslimer, som också har mest terrorattentat och säkerhetskontroller. I länder med obefintlig invandring, som till exempel de Baltiska länderna, och länder i Mellan- och östeuropa med en mycket restrektiv invandringspolitik, som Polen och Ungern, finns heller inga terrorattentat. Sambandet verkar var det omvända mot vad du antar, nämligen att en liberal invandingspolitik, som i väst triggar fanatisk islam och terror, medan en restriktiv invandringspolitik förhindrar fanatisk islamism och terror. Har du funderat på det?

2017-05-30 @ 14:35:18
Postat av: Lars Larsen

Einar, jag sa inte att det är utvisningsbesluten som är den enade faktorn bakom fanatisk islamism i olika länder. Jag menade bara att det är en del i det hela. Kanske inte en så stor del. Men i fallet Rakhmat Akilov tror jag det var en faktor. Som jag skrev, tror jag mer det är "murarna i västvärlden, allt förtryck och all lyx och rikedom på andras bekostnad, som föder militant islamism". Jag skulle vilja tillägga nykolonialism. Och denna lyx och nykolonialism är just bland annat att vi inte vill dela med oss av våra rikedomar med de fattiga, och istället utsuger tredje världen, så att det ständigt skapas konflikter och krig. Klimatförändringarna, som västvärlden har stor skuld till, är också en stor faktor, och den kommer av vår lyxlivsstil. Har du inte läst Einar att t.ex. kriget i Syrien mycket uppstod p.g.a. torka, som var kopplad till klimatförändringarna? Finanskrisen och oljetoppen är en annan faktor, och även den har att göra med västvärldens lyxlivsstil. Kolla journalisten Nafeez Ahmeds bok "Failing states, collapsing systems: Biophysical triggers of political violence (2016), där bakgrunden till vår tids politiska turbulens beskrivs, och där energifrågorna och klimatet är mycket viktiga. Einar, jag har på känn att du inte riktigt har koll på de djupast liggande faktorerna bakom terrorismen, som är de globala orättvisorna, skillnaderna mellan de fattiga och rika, nykolonialismen, osv. Allt detta triggar igång fanatisk islamism. Israels apartheid är en annan viktig faktor, som skapar hat till USA och västvärlden i araberna. Även det handlar om orättvisor, lyxlivsstil och förtryck. Skulle världen enas med ett världsparlament, och skulle vi börja skipa rättvisa i denna otroligt orättvisa värld, t.ex. genom att de rika skulle börja sona sina synder mot dom fattiga, och genom att ge alla i världen en basinkomst, skulle nog fanatismen mildras i hög grad. Den västliga civilisationen är nog inte så oskyldig som du tror till terrorattentaten. Att utvisa invandrare hjälper inte mycket. Det är som att bara försöka plocka bort ogräs utan att ta dem med rötterna. Roten till islamismen är västvärldens förtryck av den övriga världen, och det enda som räcker här är att ta bort och sona detta förtryck. Här behövs holistiskt tänkande.

2017-05-31 @ 12:37:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0