Dokumentären "Sista skörden". Om hur vi förstör våra jordar

Här är en mycket viktig svensk dokumentärfilm om hur vi förstör våra jordar genom det storskaliga, industriella monokultur-jordbruket.
 
Har du någonsin tänkt att det finns en länk mellan vad vi gör mot naturen, och vad vi gör mot oss själva? Att vi utarmar våra jordar, har en länk till att vi håller på att utarma oss själva. Samtidskonsten och samtidspoesin vittnar därom med mycket tydliga signaler.  
 
10 miljoner hektar jord försvinner av utarmning per år. Det blir 30 fotbollsplaner i minuten. Och samtidigt växer befolkningsmängden med 80 miljoner per år. Jag får inte ekvationen att stämma. 

Kommentarer
Postat av: Titti

ja,jag tror att det är på grund att vi mår så dålig och är så såriga som vi också skadar det som finns runt omkring oss dvs naturen och planeten ...så lösningen skulle kunna vara att läka först oss själva, så att vi sen kan vara tillräcklig starka och friska för att hjälpa till att läka moder jord ...?Tuvär så finns inte så mycket tid , och läkning tar tid...men man får väl göra det bästa av situationen och göra så gott man kan...?

2017-05-23 @ 17:57:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0