Valpsången

(mel. "Livet är skjönt når Jesus med meg går", norsk andlig sång)
 
1. Lyssnande afton, över vida fält
går den sin gång, att sova i sitt tält.
Den sveper allting in i valpars sång,
alla blir lika av dess stilla gång. 
Morgonen tolka skall vad gräset drömt,
med gryningsljusets silverflöjt så ömt.
Så skall din själ få liv av aftonen
medan du går din gång mot sommaren.
 
2. Skulle du börja frukta livet självt,
låt valpens väsen vagga dig så snällt.
Av denna ton som livets harpa bär
kan du dig sluta till hur sången är.
Morgonen tolka skall vad granen drömt
med strålklar glans, ur solens vinglas tömt.
Så skall din själ få liv av aftonen
medan du går din gång mot sommaren.
 
3. Aftonens vana är att gå omkring
lyssnande till vart hjärtslag, i vart ting,
i varje myra, varje loppas bröst
för att dem ge en stilla valpsångs tröst.
Morgonen tolka skall vad skogen drömt,
med daggvåt sång som natten hade gömt.
Så skall din själ få liv av aftonen
medan du går din gång mot sommaren. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Lars Larssen. Jag har börjat med att hänga upp affischer runt om i stan i försvar för medborgarlön. Mitt hopp är att denna affisch ska få personer till att stoppa upp och forsöka att tänka i nya banor. Jag undrar om kanske du har några ideer på saker jag kan lägga till?

Alla har rätt till en plats att bo och att få näring till att överleva. Vi har faktisk resurser till att täcka allas behov, både invandrare och svenska medborgare. De 3 rikaste personerna i världen har nog pengar till att utrota fattigdom i HELA VÄRLDEN 3 gånger på rad! Problemet ligger i att vi skyller på individerna, som har hamnat utanför systemet, för samhällets problemer istället för att skylle på systemet själv. Var inte arge på oss, var arg på den svenska "värlfärdsmodellen". Det är inte medborgarnas, invandrarnas eller individens fel att det ser ut så här i samhället. Det är staten som har makten, det är dom som har ansvaret och dom har faktisk de ekonomiska resurserna till att göra nåt åt det. Om vi inte börjar fatta det och ändra diskursen kommer systemet snart att kollapsa.
Om alla fick pengar nog till en lägenhet, mat och kläder, tänk på all kriminalitet som skulle försvinna från våra förorter, tänk på all onödig stress och mental ohälsa som skulle lindras för våra utsatta medmänniskor. Ingen hamnar i drogmissbruk för att dom väljer det, ingen blir hemlösa eller småkriminella för att dom tycker det är kul. Ska vi bara sitta här och låta misären fortsätta? Yttrandefrihet är din civila rättighet! Om du inte säger nåt så är det ingen som kommer göra det för dig! Det är allas gemensamma ansvar att samla kunskap och riktig information om samhället. Jag uppmanar dig att läsa om medborgarlön, om hur det har testats (och funkar), om hur de flesta politiska forskare håller med om att medborgarlön är en oundviklig fortsättning på ett modernt samhälle...

Jag vet att just du har valt hemlösheten, vilket jag står i stor respekt av, men jag tror dom flesta hemlösa inte vill bli hemlösa och blir det när livet går åt helvete för att skyddsnätet är korrupt och inte fungerar.

Hursomhelst, har du något du tycker jag ska lägga till?

2018-04-20 @ 19:15:05
Postat av: Lars Larsen

Hej! Du skulle kunna lägga till: Medborgarlön (som du kanske vet faller mig mycket i smaken!) ger tillbaka människan dess värdighet och frihet, och gör att vi blir mer kreativa, självständiga, och kan syssla med det vi vill och är bra på. Det kommer alla att tjäna på. Det kan även vara ett bra sätt att trappa ner på detta ohyggliga arbetsmaskineri som håller på att arbeta ihjäl naturen.

2018-04-22 @ 13:57:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0