Ett modernt verop över moderna fariséer. Och en liten modern saligprisning

I dessa riksdagsvalstider skulle jag vilja utropa ett "ve" i Jesu anda (läs Matt. 22:41-23.39) över vår tids fariséer:
 
Ve er ni politiker, som nått storhet och ära genom att smickra denna tidens anda och Babylonmänniskorna, den stora mängden, ni har fått ut er lön (Se Matt. 6:1-8). 
 
Ve er ni politiker, ni hyck­la­re som stäng­er vägen in till Naturen för människor­na. Ni går in­te själva in, och dem som vill kom­ma dit in släpper ni in­te in, utan låser dem in i fängelser och psykiatriska avdelningar. 
 
Ve er ni politiker, som bin­der ihop tunga bördor och lägger dem på människor­nas ax­lar, men själva rör ni in­te ett fing­er för att hjälpa till med att bära dem, utan lever i lyx och överflöd med hiskeliga löner. Ve er ni slavdrivar-politiker, ni som själva inte skulle lyfta ett finger för att hjälpa städtanten med städningen av riksdagshuset, utan lever i sus och dus och straffar dem som inte kryper för er och inordnar sig i slavrikets slavsysslor. Fortfarande påminner många av er om gamla tiders tyranner.
 
Ve er ni politiker, som bygger upp profeternas gravar, deras som era fäder dräpte, ni som hedrar gamla tiders profeter och förföljer er samtids profeter och heliga dårar!
 
Men saliga är ni fattiga i anden, ni som är på botten av samhällshierarkin, ty Naturens Rike tillhör er! Saliga är ni som väljer Sanningen och fattigdomen och förföljelsen istället för Tidsandans lögner och den därmed följande belöningen från Babylon! 
 
Saliga är ni som nu sörjer, ty ni skall glädja er när Naturens Rike en gång kommer i sin härlighet. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0