Några videotips om primitiv teknologi (stenåldersteknologi)

Jag är en stor fan av den primitiva teknologin eller stenåldersteknologin, och har redan en del erfarenheter av densamma, genom att jag byggt två små skogshyddor i Nackareservatet utan att använda en hammare och en enda spik. Men den här hyddan (se video som visar hur man bygger en enkel hydda) tycker jag är mycket bättre än de jag byggt!
 
 Här och här och här (tre olika versioner av hur man gör detta, för att det ska bli extra tydligt!) visas hur man gör eld med pinnar och fnöske (lättantändlig brännmassa).
 
Här visas hur man gör eld med sträng-borr och pump-borr.
 
Här visas en utmärkt idé för hur man bygger en primitiv fiskefälla av naturmaterial.
 
Här visas hur man gör krukor och en spis med hjälp av naturmaterial.
 
Om du vill se flera videon i serien "Primitive technology", finns de samlade här. Alla har det gemensamt att de bara använder stenåldersteknologi och stenåldersredskap, du ser inget som härstammar från civilisationen i dessa videon, vilket jag tyckte om. Börjar du från scratch, utan några redskap, utan något som helst, skall du alltså klara dig och överleva med det du hittar i naturen.
 
Med dessa färdigheter har man redan nått långt för att kunna klara sig i en kommande värld där det råder brist på nästan allting, "a world made by hand", som James Howard Kunstlers futurologiska roman heter.

Kommentarer
Postat av: Titti

Tack !har sett på några av dessa spännande videor och är jätte imponerad på " primitive technology " skicklighet med att bygga allehanda hyddor , verktyg, mm. ...men också på det fina hantverk som jag tror håller mycket längre än det som kallas high Tech som måste bytas ofta och uppdaters... pga dess dåliga kvalitet och komplexitet *easy does it* ...och vad vackra hus som smälter in i naturen så bra...

2018-01-28 @ 14:41:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0