Ett luffarbrev: Vi är i Växjö

Hej! Ett litet "luffarbrev" om vår resa:
 
Vi är i Växjö nu, och jag sitter framför datorn i stadsbiblioteket där. Vandringen sedan sista "luffarbrev" har gått bra, även om Vimmerby var en besvikelse. Sagoparken "Astrid Lindgrens värld" var helt och hållet kommersiell, även visningen av Astrid Lindgrens barndomshem. Allt kostade. Det gjorde oss arga, och vi vägrade hälsa på på dessa ställen. Vi tänkte att det var helgerån, att Astrid inte skulle har gillat det. Vi hittade små dockhus på torget som skulle föreställa de tre husen i barnen i Bullerbyn, Norrgården, Sörgården och Mellangården, och vi övernattade i ett av dem (de var just så stora att vi rymdes i dem). Men en kvinna väckte oss på morgonen med budskapet att vi inte fick sova där, de var till för barnen. Vi tänkte i vårt stilla sinne att Astrid Lindgren säkert hade låtit oss sova där, såsom hon älskade luffare. Men vi sa ingenting.
 
Trenden att vi ständigt ser döda djur på vägen har fortsatt. Vi har sett mest döda ormar, döda fjärilar och döda grodor, men också tre döda grävlingar och en död liten mullvad, som jag först trodde var en mus, innan jag tittade på frambenen på den.
 
Människorna är mycket trevliga mot oss, vi finner alltid ställen att sova på! Och vi har även fått mat när vi har bett om det. Och Titti frågar varje morgon efter kaffe, och ute på landet brukar folk alltid ge oss det när vi frågar.
 
Vi har sovit i omklädningsrum på badplatser tre gånger, och en gång i ett båthus. Vi har badat i en å i Järnforsen, när det var upp till 32 grader varmt mitt på dagen. Det var himmelskt.

Kommentarer
Postat av: beata

Hej på er
Så roligt att höra om er resa och att det går fint. Fint väder har ni också. Här har vi det också varmt och skönt. Lycka till med fortsättningen på er vandring.

2016-07-01 @ 22:16:15
Postat av: [email protected]

Intressant!

2016-07-01 @ 22:36:10
Postat av: Lars Larsen

Tack, Beata!

2016-07-02 @ 11:12:48
Postat av: Titti

Vad romantiskt med Luffarbrev!...ja, det känns lite som man hade vridit klockan tillbaka ...när vi vandrar in i landsbygden...allt har saktats ner och människor har en värme och avslappning som är svår att hitta i storstaden... (och har gett mig nytt hopp för mänskligheten...)där allt är planerad och stressigt... och där man hinner knappast umgås med varandra om det inte är schemalagt ...tror också att de ständiga kontakten med jorden som människor upplever när de bor på landet ...gör dem mer mjuka, öppna,autentiska och vänliga...så det finns mycket att vinna om människor skulle flytta tillbaka till Landsbygden eller nära/i skogen...och börja odla sin egen mat,m.m som vi gjorde förr i tiden...storstäder gör människor mer som robotar ...alienerade från sina kroppar och ursprung och mycket i sina skallar...vilket leder ofta att man kan bli psyksikt sjuka eller utbränd...den frid som man upplever när man vandrar nära skogen är underbart läkande och all den rena luft man inandas är full av ljuva ko,häst,gris, hö,blommor,m.m lukter och dofter...som får en att känna sig frisk ,trygg och full av liv och får mig att förstå varför de gamla luffare ville ständigt vandra iväg ...fria att uppleva de sagolika , kostnadsfria gåvor som Naturen skänker alla som vill leva nära henne...Jo , vi har träffat många döda djur under vägen, men jag tror att liv och död flätas samman mer naturligt i naturen och är en vanligt inslag i dess ständiga kretslopp och är inget att frukta eller oroa i för... döden göms inte utan är ständigt närvarade...som en del av livet...

2016-07-02 @ 13:15:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0